Kossuth utca rehablitációja

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint Támogató a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-3.1.1-16 Fenntarható települési közlekedésfejlesztés tárgyú felhivást tett közzé, melyre Kunszállás Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett TOP-3.1.1-16-BK1-2017-00011 azonosító számon regisztrált, 2017. július 24. napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be, a Szerződés mellékletét képezö felhívás szerint, amelyet a Támogató 2018. június 18. napon kelt támogatási döntés szerint támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett 60 millió forint, 100% intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesül.

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2018. június 18.

A projekt fizikai befejezése: 2020. december 31.

Támogatás összege: 60 millió Ft 

A projekt tartalma:

A Kossuth utca rehabilitációja lehetővé teszi, hogy a kerékpárút végétől a benzinkútig folyamatos járda vezessen végig a falun. Új utcabútorok beszerzése mellett gyalogátkelőhelyek kerülnek kialakításra (templom, Honfoglalás és Bem utca kereszteződések) és a faluközpontban új parkolóhelyek létesülnek. Hatályba lépett a támogatási szerződés.

A közbeszerzési eljárás kiírását megelőzően szükseges a hatósági engedélyek beszerzése. A Magyar Közút a szakhatósági hozzájárulását és tulajdonosi hozzájárulását megadta. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési Hatósága az előírt szakhatóságok bevonását követően adja ki az engedélyét a parkolók létesítésére.
A közbeszerzési eljárás kiírását követően vélhetően 2 hónapon belül lehet eredményt hirdetni a kivitelezőt illetően. 

A kivitelezés 2020 nyár végén illetve ősszel valósulhat meg.Copyright © 2021. Kunszállás Önkormányzata. | Minden jog fenntartva! | Adatkezelési Tájékoztató | készítette: Joe Production Bt.