FÖLDRAJZI FEKVÉS, KÖZLEKEDÉS


A Bács-Kiskun megyei Kunszállás a Duna-Tisza közén, az Alföld közepén, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között, a Szeged- Budapest vasútvonal és az M5-ös autópálya szomszédságában helyezkedik el, tehát megközelítése közúton és vasúton is kiváló. Kunszállás tömegközlekedési szempontból megfelelő földrajzi helyeztben található.
A DAKK Zrt által közlekedő helyközi autóbuszok mind Kecskemétre, mind Kiskunfélegyházára, illetve általuk a szomszédos falvakba (Fülöpjakab, Jakabszállás, Városföld), valamint a községtől légvonalban 4 km-re lévő Mercedes-gyárhoz viszonylag sűrűn járnak, a munkába, illetve iskolába járás biztosított a helyieknek. A község közigazgatási területén hét helyen található buszmegálló (kettő belterület, öt külterület), a központi megálló 2011. évben lett önerőből felújítva.
Rendszeres kapcsolatban vagyunk a közlekedési vállalattal, kikérik a véleményünket a menetrendváltoztatások előtt, illetve az önkormányzat is szokott kéréseket, javaslatokat megfogalmazni (pl. hétvégi járatok sűrítése, késő esti járat indítása a Mercedes-gyáron keresztül Kecskemétre). Kunszállás központjától 1,7 km-re található a vasúti megállóhely, ahol a Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Baja útvonalon közlekedő interrégiós vonat óránként megáll. A megállóhely eléggé elhanyagolt állapotban van, ezért – mivel az a „település kapuja“, így településmarketing és turisztikai célból is elengedhetetlenül fontos- így az önkormányzat tervezi annak rendbetételét, felújítását. Kunszállás mellett halad el az M5-ös autópálya, amelyhez hamarosan egy régi állami ígéretnek köszönhetően fel és lehajtó ág épül.
A községen keresztül halad az 5401-es főút, mely összeköti Kunszállást a régi E5-ös főúttal, illetve Kiskunfélegyházával (ahol jelenleg a legközelebbi autópálya fel/lehajtó található!), Fülöpjakabbal és Jakabszállással, valamint az 54-es főúttal.
Copyright © 2021. Kunszállás Önkormányzata. | Minden jog fenntartva! | Adatkezelési Tájékoztató | készítette: Joe Production Bt.