A Mosolyvár Óvoda Épületének Komplex felújítása
Sajtóközlemény - 2020/10/29 - (letölthető innen)

A Kunszállási Mosolyvár Óvoda Épületének Komplex felújítása 

Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül TOP-1.4.1 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése tárgyú felhívására Kunszállás Község Önkormányzata TOP-4.1.1-15BK1-2016-00016 azonosító számon regisztrált támogatási kérelmet nyújtott be, amelyet a Támogató 2017. május 1. napon kelt támogatási döntés szerint támogatásban részesített. A Támogató akkori döntése alapján Kedvezményezett 110 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Támogatási Szerződés 2020. 11. 26-án hatályba lépett módosítása szerint a vissza nem térítendő támogatás összege 126.489.001 forint.

 A projekt célja a Kunszállási Mosolyvár óvoda épületének komplex felújítása volt, amely magában foglalta az eredeti épületszárny felújítását ezen belül a 3 eredeti csoportszoba újult meg, illetve egy közlekedő folyosóról közelíthető meg a három öltöző és gyermekmosdó. Az óvoda egy új épületszárnnyal bővült, ahol egy újabb csoportszoba ás tornaszoba került kialakításra a szükséges irodák és szociális helyiségek mellett. Az óvoda épületében működik a főzőkonyha, és az ebédlő. A korábbi sötét és kicsi ebédlő kibővítésre került és 60 fő befogadására alkalmas tágas, világos környezetben van lehetősége az iskolásoknak az ebédet elfogyasztani. A tervezés és kivitelezés során az akadálymenetes megoldások kialakítása mellett az energiahatékony működés is fő szempont volt.

A projektet a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft és Kunszállás Község Önkormányzata konzorciumi együttműködés keretében valósította meg. A kivitelezést a közbeszerzési eljárásban nyertes ajánlattevő Signum Alfa Team Kft. (Budapest.) végezte. Zahorszki Sándor (okl. építészmérnök vezető tervező, okl. építőmérnök) a tervezési, engedélyezési és műszaki ellenőri feladatokban, Dr. Laki Tamás (okl. építészmérnök, rehabilitációs mérnök, okl. mérnök-tanár) az akadálymentes szerkezetek kivitelezésének ellenőrzésben Nyilas Gábor Ferenc (okl. építőmérnök, okl. energetikus mérnök) az energetikai tanúsítványok kiállítása tekintetében működött közre. A közbeszerzési eljárás lefolytatásáért a KÖZ-Ber Kft (képv. Polyák Csaba) közbeszerzési tanácsadó volt a felelős.

A 2019. április 1-jén történt munkaterület-átadást követően a beruházás kivitelezési munkái 2020. augusztusában zárultak. A használatbavételi engedély augusztus 28-án emelkedett jogerőre. 2020. augusztus 29-én ünnepélyes keretek között került átadásra az elkészült komplexum. A projekt zárására 2020. október 29-én kerül sor.

A fejlesztés eredményeként sikerült egy olyan átlátható épület komplexumot kialakítani, amely évtizedek óta jogos igényként fogalmazódott meg az itt élő családok számára. A csoportszobák száma a folyamatosan növekvő gyermeklétszámot figyelembe véve lehetővé teszi újabb óvodai csoport kialakítását, a tornaszoba biztosítja mozgásfejlődés szempontjából elengedhetetlen eszközöket és körülményeket. A szociális- és irodahelyiségek kulturált környezetet teremtettek az itt dolgozók számára.

Az óvodások korszerű és biztonságos körülmények között fejlődhetnek, a dolgozók kényelmes munkavégzése biztosított. A beruházás egészében a települést vonzóbbá teszi a fiatal családok számára, a népességmegtartó erején felül a lakosságszám növekedéséhez is hozzájárul.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

További információ kérhető:

Almási Roland Márk, polgármester

06 (30) 741-1083
hivatal@kunszallas.huNéhány kép az elkészült beruházásról:

19 | 10 | 20.

TOP-1.4.1-BK1-2016-00021
A Mosolyvár Óvoda komplex felújítása

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint  Támogató a Terület- és Településfejlesztési Operativ Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-1.4.1-16 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívást tett közzé, melyre Kedvezményezett TOP-1.4,1-16-BK1-2017-00021 azonosító számon regisztrált, 2017. augusztus 15. napon befogadott támogatási kérelmet nyújtott be, a Szerződés mellékletét képező felhívás szerint, amelyet a Támogató 2017. december 20. napon kelt támogatási döntés szerint támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett 110 millió forint összegű, 100%os intenzitású, vissza nem téritendő támogatásban részesült.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. 12. 20.

A projekt fizikai befejezése: 2020. 04. 30.

Támogatás összege: 110 millió Ft


A projekt tartalma:
A Mosolyvár Óvoda régi épületének teljes felújítása mellett, a konyha megújul és tágas ebédlővel bővül, továbbá egyúj épületszárny épül, amelyben tornaszoba és újabb csoportszoba kerül kialakításra. 

A kivitelezési szerződés megkötésére  és a munkaterület átadására  2019. április 1-jén került sor. 

A kivitelezés 2020. április 30-án zárul, és a jogerős engedélyeket követően költözhet vissza az óvoda a Faluházból.

A Kivitelezést a Signum Alfa Team Kft végzi. A közbeszerzési eljárás a Közber Kft. közreműködésével került lefolytatásra.
A projektmenedzsment feladatati a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. látja el.
Az engedélyes és kioviteli terveket a Zahorszki építésziroda illetve a Plan Art Építésziroda készítette.
A műszaki ellenőr Zahorszki Sándor.Copyright © 2021. Kunszállás Önkormányzata. | Minden jog fenntartva! | Adatkezelési Tájékoztató | készítette: Joe Production Bt.